Top študentské práce pomôžu pacientom so skoliózou, no tiež zoptimalizujú aerodynamiku karosérie


Trojica víťazných prác dokázala skĺbiť vedu s praxou. Prítomní sa zhodli na tom, že úroveň prihlásených prác z roka na rok stúpa.

Technická univerzita v Košiciach a Univerzitný vedecký park TECHNICOM v spolupráci s Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia (DT ITSO SK) a Innovlab Startup centrom DT ITSO SK zorganizovali súťaž už po tretíkrát.

Prepojenie akademickej pôdy s podnikateľkou sférou pozitívne hodnotí aj dekan Strojníckej fakulty TUKE Jozef Živčák. “O mne je známe, že patrím medzi ľudí, ktorí sa snažia teóriu vždy premeniť na niečo realizovateľné, čiže každé investované euro musí prinášať ďalšie eurá, ktoré nám vytvárajú synergický efekt. A my ako univerzita sa práve cez platformu výstupov a projektov, ako je táto súťaž, pomaly dostávame do povedomia verejnosti.”

V treťom ročníku bol vyše stopercentný nárast počtu prihlásených prác. “Už sa nám projekt podarilo dostať do povedomia a budeme v ňom pokračovať, aby sa náš kraj, ale i Technická univerzita a spolupráca s firmami zviditeľnila a aby mladí ľudia vedeli, že je tu možnosť pracovať na zaujímavých veciach, a nemuseli by odchádzať z Košíc do zahraničia,” naznačil riaditeľ UVP Technikom doc. Ing. Miroslav Michalko, PhD., ktorý bol súčasťou poroty.

Andreas Truls, Managing Director Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, mal z víťazných prác veľmi dobrý pocit. “Máme dlhoročnú a úspešnú spoluprácu s Technickou univerzitou a verím, že bude pokračovať ešte veľmi dlho. Áno, podporujeme takéto projekty, pretože potrebujeme výstupy vysokokvalifikovaných študentov. Aktuálny ročník bol mimoriadne silný a som rád, že úroveň prác a a ich počet z roka na rok rastie. Mojím favoritom bol Branko Štefanovič a je to zrejme osobné, pretože obľubujem, ak sa prepája svet informačných technológií a medicíny.”

Viac : https://lnk.sk/ltq8