Noc príležitostí Košice – Innovlab tím a kolegovia zo SAP oddelenia boli súčasťou prvého online kariérneho eventu v Košiciach


Nemohli sme si nechať újsť jedinečnú príležitosť a zúčastniť sa prvého online eventu Noc príležitostí, ktorý sa konal 3. júna 2020 a bol určený pre viac ako 300 študentov. Kolegovia zo startup centra Innovlab Milan Varga, Andrea Lovacká a Alica Nárožná Gold prezentovali veľmi zaujímavú tému nazvanú “Založ si svoj Startup.“ V inom online streame prezentovali kolegovia zo Sapu, Solution delivery riešenia, ako aj model reálnej sap operation pre zákazníkov .

O Innovlabe

Innovlab vznikol v roku 2019 a stal sa tak prvým Startup centrom spoločnosti Deutche Telekom IT Solutions Slovakia. Zameriava sa na najnovšie Technológie a Trendy v dvoch primárnych oblastiach: TELCO (5G, IoT, VR/AR, Ux) a oblasti Zdravia: ( Digital Health, Biotech, Medtech, LifeTech). Medzi jeho hlavné piliere patrí spolupráca s EIT Health a nemeckým Hub:raumom. Hlavným poslaním Innovlabu je dať nový zmysel IT sfére, objavovať a hľadať inovatívne riešenia spájaním startupov, lokálnych ekosystémov a našich B2B partnerov. Podporná iniciatíva našej spoločnosti je úzko prepojená so spoluprácou našej partnerskej siete ako sú AHK Slowakei, AmCham, AI, Digital Slovakia, ITAS ktorá priniesla viacero výsledkov vo forme eventov, ktoré sme mohli organizovať, napr. ako Hackathon, Inovačný deň a mnohé ďalšie.

PREČO TO ROBÍME

Chceli by sme podporiť odhodlanie u mladých a talentovaných ľudí, aby sa nebáli svoje nápady budovať a rozvíjať. Náš jedinečný prístup k inováciám, technologická podpora, ako aj investičné možnosti dokážu posunúť Váš Startup na finálny trh pre cieľového zákazníka. Našim biznis partnerom posúvame tie najlepšie Startupy a spoločnými silami tvoríme také riešenia, ktoré im v konečnom dôsledku prinášajú očakávanú pridanú hodnotu.  Tieto hodnoty v sebe nesú aj nové možnosti pre ďalšiu spoluprácu pre všetky zúčastnené strany. Nemenej dôležitým faktom je aj naša zainteresovanosť na samotnom procese budovania Startupov, ako aj ekosystému v Košickom regióne. Táto snaha sa nám už vyplatila a to práve oceneniami, ktoré naše Startupy získali napr. na Inovačnom Dni v Paríži, v súťaži VIA BONA 2018, či získali ocenenie IT Produkt roka 2019.

NOC PRÍLEŽITOSTÍ

Na košickom kariérnom evente sme prispeli svojou účasťou a odprezentovali zaujímavú tému ako si Založiť svoj Startup. Líder Innovlab centra Milan Varga taktiež odprezentoval Biznis model Kanvas s praktickými ukážkami. „Chceli by sme sa za celý Innovlab tím poďakovať publiku za ich otázky, záujem, ako aj spätnú väzbu. Toto je pre nás dôležitý výsledok, že naša prezentácia a práca je zaujímavá a produktívna.  Pre mňa osobne to bol môj prvý You Tube strímovaný workshop a naozaj som si ho užil. Toto všetko by sa však nemohlo uskutočniť bez skvelej prípravy a organizácie mojich kolegýň Adi a Alici, za čo im chcem poďakovať.  Taktiež ďakujem študentom za ich interakciu. Ak by ste chceli sledovať záznam z našej prezentácie nájdete ho na konci článku,“ povedal Milan Varga.

Sap stream

Kolegovia zo Sap oddelenia odprezentovali otvorené technické pozície. Sústredili sa najmä na „ skutočný život na Sape“ denné aktivity v operation, ako aj výzvy, ktorým každodenne čelia.

„Som skutočne potešená a vďačná za záujem zo strany študentov. Pýtali sa na veľa technických detailov takže  môžem s radosťou potvrdiť, že celková diskusia bola skutočných prínosom eventu, "povedala manažérka oddelenia SAP EMEA, Adela Solárová.

„Ďakujem, že som mohol byť súčasťou tímu na online evente. Dostali sme skvelú podporu od nášho stand ownera, ktorý celý čas dohliadal na komunikáciu a prípadne problémy. Určite oceňujem aj účasť nášho firemného HR oddelenia, ktoré začalo s malým predslovom, ktorý napokon vyústil do konštruktívnej diskusie,“ povedal Matúš Lukáč, Tím líder tímu SAP Solution Delivery.

„Takéto eventy by sa podľa môjho názoru mohli do budúcna stať kľúčovými platformami pre job fairy. Aj pre mňa to bola skvelá príležitosť odprezentovať moju prácu a odovzdať tak aj časť mojich skúsenosti. Som naozaj potešený touto možnosťou, študentským záujmom a príjemnou diskusiou,“ povedal Július Kačmár, Tím líder Customer Operation tímu.