Predstavujeme startupy Onselo, Seldonity a SkySail zo Startup centra UVP Technicomu


Platforma onselo, riešenie v oblasti sociálnych inovácii, pomôže našim seniorom a blízkym v mestách či na vidieku zvýšiť životný štandard a zabezpečiť nevyhnutné tovary a služby. Sťažená mobilita a doprava? Aplikácia onselo im umožní zostať v pohodlí domova a zaobstarať lieky, zdravotné pomôcky, jedlo, sociálny taxík a služby opravárov od overených lokálnych poskytovateľov. Praktická aplikácia, ktorá pomôže nám všetkým, ale hlavne rozdeleným rodinám vyriešiť napr. nákup potravín starším rodičom alebo starkým, keď sme na služobnej ceste či dovolenke, žijeme ďaleko alebo pracujeme v zahraničí.
Pre niekoho pomoc, pre iného príležitosť. Ambíciou platformy je nielen ponúknuť pomoc tým, ktorí ju potrebujú, ale zároveň otvoriť príležitosti pre drobných poskytovateľov sociálnych, zdravotných, technických a remeselných služieb a tovarov priamo v ich regióne. Sieť dodávateľov služieb v onselo sa buduje medzi drobnými živnostníkmi, farmármi ale i tými ponukajúcimi soc. a zdravot. starostlivosť.

VYUŽITIE HYDROPONICKÉHO PRINCÍPU PESTOVANIA KTORÉ BUDE PLNE AUTOMATIZOVANÉ​

Vertikálny návrh farmy – jednoduchá skladovateľnosť, neobmedzená možnosť šírenia a minimálne nároky na priestor​
Optimalizované dávkovanie živín – subsystém ktorý na základe snímania zaistí presný pomer živín ​
Úprava zmesi živín – udržiavanie optimálneho živného roztoku na základe rozpoznávania deficitov v reálnom čase pomocou AI​
Monitorovania zdravotného stavu – detekcia ochorení na základe analýzy dát zo senzorov a vizuálnych snímok spracovávaných AI​
Ideálne svetelné podmienky – úprava

Zameriavame sa na konštrukciu bezpilotného glidera (vetroňa) so schopnosťou motorizovaného pohonu využitím elektromotora a batérii so solárnymi panelmi pre ich dobitie. S ušetrenou váhou a schopnosťou neptretržito lietať vzniká priestor pre umiestnenie špecifického výzkumného zariadenia – radar, kamera, termokamera. Narozdiel od iných projektov sa ten náš zaoberá využitím cenovo dostupných materialov a techologií (3D tlač, microkontroler, servomotory, solarne dobijanie,baterky) na stavbu bezpilotneho vetroňa (glider) uskutočnenie bezpilotných letov bez nutnosti pristáť.